Alles over starten met personeel

Jolijn Dedoyard

Klantenadviseur - startende werkgevers bij Liantis

Als jij als leider niet weet waar je naartoe gaat met je onderneming, hoe verwacht je dan dat je mensen je blindelings volgen?

Lien Tastenoye

Klantenadviseur - startende werkgevers bij Liantis

De grootste fout die je kan maken is om er geen te maken. Ondernemen is ook durven en doen. 

Lien Tastenoye, klantenadviseur bij Liantis

Marina Luyckx

Klantenadviseur - startende werkgevers bij Liantis

Het financiële plaatje is meestal het cruciale punt waarop zelfstandigen beslissen om er al dan niet voor te gaan. Wij zorgen voor een loonkostsimulatie zodat je niet voor financiële verrassingen staat bij de aanwerving van je eerste medewerker.

Marina Luyckx, klantenadviseur bij Liantis

Wat je zeker niet mag missen op 27 oktober!

  • 13:00
    The future of work

5 tips van Maarten

Kies de juiste medewerker

Kom je af en toe handen tekort, wil je iemand aannemen maar twijfel je over het gepaste statuut? Laat je dan begeleiden door een expert in je zoektocht naar de juiste medewerker.

Creëer een duidelijk takenpakket

Zoek je een nieuwe vaste werkkracht? Stel een duidelijke functieomschrijving op en werk het takenpakket gedetailleerd uit. Zo weet de sollicitant meteen wat te verwachten van de job.

Zet in op een gezonde werkomgeving

Niets is zo belangrijk als welzijn en bescherming op het werk. Dat zorgt niet alleen voor een betere werksfeer, het maakt je medewerkers gelukkiger en ze voelen zich meer betrokken.

Betaal je medewerkers stipt en correct

Zorg voor een eerlijk nettoloon en kijk naar wat iemand met een gelijkaardige functie in de sector verdient. Zoek uit welke extralegale voordelen je kan geven bovenop het loon. 

Bescherm je werknemers tegen risico's

Bescherm je medewerkers en jezelf door een beroepsaansprakelijkheids-, arbeidsongevallen- en hospitalisatieverzekering af te sluiten. Laat je hierbij adviseren door een expert. 

Leer snel bij over personeelsbeleid

Uit de blog van Liantis haal je heel wat ideeën en nuttige tips rond personeelsbeleid en het aanwerven van een (eerste) medewerker. Ontdek hoe je de beste medewerkers vindt voor jouw onderneming en wat je moet doen om hem of haar effectief in dienst te nemen. Welke rechten en plichten heb je als werkgever, hoeveel kost een medewerker en waarmee moet je rekening houden?

Laat je inspireren

Met dank aan onze partners