Overheidssteun: experten aan het woord

Annelies Leysen

Bedrijfsadviseur  bij Agentschap Innoveren & Ondernemen

Heb je een innovatief idee? De bedrijfsadviseurs van het Team Bedrijfstrajecten begeleiden je bij de uitwerking van je plan, het scherpstellen van je business case, het aanvragen van financiering en het vinden van de juiste experten om jouw project tot een goed einde te brengen.

Annelies Leysen_VLAIO bedrijfsadviseur

Femke Mortier

Bedrijfsadviseur intellectueel eigendom bij Agentschap Innoveren & Ondernemen

Bescherm je voorsprong! Denk eraan om te controleren of een deel van jouw diensten en/of producten niet kan beschermd worden d.m.v. een intellectueel eigendomsrecht. Bijvoorbeeld, een merkregistratie op jouw naam, een modelregistratie op jouw design, ....

Femke Mortier van VLAIO

Elena Balachov 

Bedrijfsadviseur  bij Agentschap Innoveren & Ondernemen

Als starter komt er veel nieuwe info op je af. Ik informeer je graag rond steunmaatregelen (waaronder subsidies) en financieringsmogelijkheden via de overheid. Zo weet je meteen wat voor jou nuttig kan zijn en wat (momenteel nog) niet.

Elena Balachov VLAIO

Wat je zeker niet mag missen op 27 oktober!

  • 15:30 - 16:00
    Intellectuele eigendom voor starters
  • 18:30 - 19:00
    Overheidssteun en startersfinanciëring

3 tips van Femke en Hans

Gebruik de kmo-portefeuille

Wist je dat je als ondernemer financiële steun kan krijgen voor opleiding en advies? Zo kan je tot 40% van de kostprijs terugkrijgen als je beroep doet op een erkend dienstverlener.

Steun op lokaal niveau

Leg je oor zeker eens te luisteren bij de plaatselijke dienst Economie. Een aantal steden en gemeenten geven bijvoorbeeld starterspremies of renovatietoelagen bij handelspanden.

Versterk je online aanwezigheid

Het internet biedt heel wat opportuniteiten voor je onderneming. De e-scan geeft allerlei praktische tips en tools om deze mogelijkheden te ontdekken. Test het uit op www.hetinternetookuwzaak.be

Op zoek naar subsidies of andere steunmaatregelen? 

Heb je al eens opgezocht of je (zaak) in aanmerking komt voor steun? In onze subsidiedatabank kan je op zoek gaan naar de belangrijkste Vlaamse, Federale en Europese maatregelen rond onder meer starten, financiering en tewerkstellen.

Ontdek de subsidiedatabank

Met dank aan onze partners