Overheidssteun: experten aan het woord

Annelies Leysen

Bedrijfsadviseur bij Agentschap Innoveren & Ondernemen

Heb je een innovatief idee? De bedrijfsadviseurs van het Team Bedrijfstrajecten begeleiden je bij de uitwerking van je plan, het scherpstellen van je business case, het aanvragen van financiering en het vinden van de juiste experten om jouw project tot een goed einde te brengen.

Annelies Leysen_VLAIO bedrijfsadviseur

Jarn Baele

Bedrijfsadviseur intellectueel eigendom bij Agentschap Innoveren & Ondernemen

Wanneer je start met ondernemen, heb je ongetwijfeld veel vragen. Welke vergunningen heb ik nodig, heb ik recht op subsidies en zijn er misschien andere mogelijkheden dan bancaire financiering? Ik maak je graag wegwijs!

Jarn Baele - VLAIO

Elena Balachov 

Bedrijfsadviseur  bij Agentschap Innoveren & Ondernemen

Als starter komt er veel nieuwe info op je af. Ik informeer je graag rond steunmaatregelen (waaronder subsidies) en financieringsmogelijkheden via de overheid. Zo weet je meteen wat voor jou nuttig kan zijn en wat (momenteel nog) niet.

Elena Balachov VLAIO

Welke infosessies mag je zeker niet missen

  • 15:30 - 16:00
    Intellectuele eigendom voor starters
  • 18:30 - 19:00
    Overheidssteun en startersfinanciëring

3 tips van onze experten

Gebruik de kmo-portefeuille

Wist je dat je als ondernemer financiële steun kan krijgen voor opleiding en advies? Zo kan je tot 40% van de kostprijs terugkrijgen als je beroep doet op een erkend dienstverlener.

Steun op lokaal niveau

Leg je oor zeker eens te luisteren bij de plaatselijke dienst Economie. Een aantal steden en gemeenten geven bijvoorbeeld starterspremies of renovatietoelagen bij handelspanden.

Controleer alvorens je registreert

Er zijn publieke, online databanken ter beschikking om na te gaan of er al een bepaalde merknaam, model- of octrooirecht bestaat. Maak er gebruik van en stel je vragen aan een VLAIO-bedrijfsadviseur om je bij te staan in je zoektocht.

Op zoek naar subsidies of andere steunmaatregelen? 

Heb je al eens opgezocht of je (zaak) in aanmerking komt voor steun? In onze subsidiedatabank kan je op zoek gaan naar de belangrijkste Vlaamse, Federale en Europese maatregelen rond onder meer starten, financiering en tewerkstellen.

Ontdek de subsidiedatabank

Met dank aan onze partners