Steunmaatregelen voor startende ondernemers

Hans Haagdorens

Bedrijfsadviseur Team Bedrijfstrajecten bij Agentschap Innoveren & Ondernemen

Heb je een innovatief idee? De bedrijfsadviseurs van het Team Bedrijfstrajecten begeleiden je bij de uitwerking van je plan, het scherpstellen van je business case, het aanvragen van financiering en het vinden van de juiste experten om jouw project tot een goed einde te brengen.

Hans Haagdorens van VLAIO

Femke Mortier

Bedrijfsadviseur intellectuele eigendom bij Agentschap Innoveren & Ondernemen

Bescherm je voorsprong! Denk eraan om te controleren of een deel van jouw diensten en/of producten niet kan beschermd worden d.m.v. een intellectueel eigendomsrecht. Bijvoorbeeld, een merkregistratie op jouw naam, een modelregistratie op jouw design, ....

Femke Mortier van VLAIO

Wat je zeker niet mag missen op 27 oktober!

  • 13:40
    Hoe ondersteunt de overheid innovatieve ideeën?
  • 16:20
    Investeringssubsidies 1-0-1

5 tips van Femke en Hans

Geef plannen richting met het Startkompas

Een goede voorbereiding is een eerste stap op weg naar succes. Maak gebruik van het Startkompas om de haalbaarheid van je plannen te testen.

Laat je adviseren door experts

Je kan niet alles zelf weten. Doe daarom beroep op een netwerk van coaches en experts. Je vindt ze terug via www.vlaio.be/sterkondernemen.

Gebruik de kmo-portefeuille

Wist je dat je als ondernemer financiële steun kan krijgen voor opleiding en advies? Zo kan je tot 40% van de kostprijs terugkrijgen als je beroep doet op een erkend dienstverlener.

Steun op lokaal niveau

Leg je oor zeker eens te luisteren bij de plaatselijke dienst Economie. Een aantal steden en gemeenten geven bijvoorbeeld starterspremies of renovatietoelagen bij handelspanden.

Versterk je online aanwezigheid

Het internet biedt heel wat opportuniteiten voor je onderneming. De e-scan geeft allerlei praktische tips en tools om deze mogelijkheden te ontdekken. Test het uit op www.hetinternetookuwzaak.be

Op zoek naar subsidies of andere steunmaatregelen? 

Heb je al eens opgezocht of je (zaak) in aanmerking komt voor steun? In onze subsidiedatabank kan je op zoek gaan naar de belangrijkste Vlaamse, Federale en Europese maatregelen rond onder meer starten, financiering en tewerkstellen.

Ontdek de subsidiedatabank

Met dank aan onze partners