Opstartformaliteiten: experten aan het woord

Lore Depoorter

Klantenadviseur ondernemingsloket bij Liantis

Wat Cor Stutterheim zegt, vind ik inspirerend: "Ondernemen is zien wat iedereen ziet en daarmee doen wat niemand anders doet".

Veerle Vlecken

Klantenadviseur ondernemingsloket bij Liantis

Wacht niet tot morgen met wat je vandaag kan doen.

Benjamien Engelen

Klantenadviseur ondernemingsloket bij Liantis

Iemand die jaren broedt op een idee en twijfelt over een sprong naar ondernemerschap, beseft niet dat hij die sprong jaren geleden al maakte.

Wat je zeker niet mag missen op 27 oktober!

  • 13:30 - 14:00
    Sociaal statuut: do's-and-don'ts
  • 18:30 - 19:00
    Financiële steun voor starters
  • 16:00 - 16:30
    Welke ondernemingsvorm kies ik?

Tips van onze experten

Start je in hoofd- of bijberoep?

Welk sociaal statuut het best is voor jou, hangt af van je persoonlijke situatie en ambitie. Wil je voluit ondernemen en je eigen baas zijn, dan word je misschien wel zelfstandige in hoofdberoep. Liever als ondernemer wat bijverdienen naast je huidige job? Dan kan je als zelfstandige in bijberoep aansluiten.

Wat is voor jou de beste vennootschapsvorm?

Start je met een eenmanszaak of met een vennootschap? Een belangrijke keuze voor jouw toekomst en die van je zaak, zowel financieel, fiscaal, als op het vlak van risico’s en aansprakelijkheid. Voor goed advies ga je langs bij een boekhouder.

Je sociale bijdragen als zelfstandig ondernemer

Elk kwartaal betaal je als zelfstandige sociale bijdragen, waarmee je sociale rechten opbouwt. Bij arbeidsongeschiktheid krijg je dankzij deze rechten bijvoorbeeld een ziekte-uitkering of bij de geboorte van een kind kan je rekenen op extra steun. Je kan eenvoudig berekenen wat jouw sociale bijdragen zijn.

Een helder overzicht van startvoorwaarden

Bij Liantis ondernemingsloket vind je één aanspreekpunt dat je op weg helpt bij alle formaliteiten die je als startende zelfstandige moet vervullen.  Bekijk zeker eens het overzicht van startvoorwaarden.

Met dank aan onze partners