Opstartformaliteiten: experten aan het woord

Senna de Graaf

Klantenadviseur ondernemingsloket bij Liantis

Senna adviseert dagelijks zelfstandigen bij de opstart van hun onderneming. Zowel voor praktische zaken als meer specifieke zoals vergunningen kan je bij hem terecht. Hij behandelt een dossier van A tot Z zodat ondernemers zich op hun passie kunnen focussen.

Foto Senna de Graaf - Liantis

Lieve Moens

Klantenadviseur ondernemingsloket bij Liantis

Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller, weet Lieve als geen ander wat belangrijk is voor (startende) ondernemers. Naast de wettelijke verplichtingen adviseert ze ook graag hoe je met een gerust hart kan ondernemen door een aantal financiële buffers op te bouwen.

Nicolas Stael

Klantenadviseur ondernemingsloket bij Liantis

Nicolas kent alle geheimen van de sociale zekerheid. Als ondernemer betaal je sociale bijdragen om rechten op te bouwen voor bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, gezinsbijslag en pensioen. Mira zorgt er dan ook voor dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Nicolas Stael - Liantis

Welke infosessies mag je zeker niet missen

  • 13:30 - 14:00
    Sociaal statuut: do's-and-don'ts
  • 16:00 - 16:30
    Welke ondernemingsvorm kies ik?

3 tips van onze experten

Start je in hoofd- of bijberoep?

Welk sociaal statuut het best is voor jou, hangt af van je persoonlijke situatie en ambitie. Wil je voluit ondernemen en je eigen baas zijn, dan word je misschien wel zelfstandige in hoofdberoep. Liever als ondernemer wat bijverdienen naast je huidige job? Dan kan je als zelfstandige in bijberoep aansluiten.

Wat is voor jou de beste vennootschapsvorm?

Start je met een eenmanszaak of met een vennootschap? Een belangrijke keuze voor jouw toekomst en die van je zaak, zowel financieel, fiscaal, als op het vlak van risico’s en aansprakelijkheid. Voor goed advies ga je langs bij een boekhouder.

Je sociale bijdragen als zelfstandig ondernemer

Elk kwartaal betaal je als zelfstandige sociale bijdragen, waarmee je sociale rechten opbouwt. Bij arbeidsongeschiktheid krijg je dankzij deze rechten bijvoorbeeld een ziekte-uitkering of bij de geboorte van een kind kan je rekenen op extra steun. Je kan eenvoudig berekenen wat jouw sociale bijdragen zijn.

Een helder overzicht van startvoorwaarden

Bij Liantis ondernemingsloket vind je één aanspreekpunt dat je op weg helpt bij alle formaliteiten die je als startende zelfstandige moet vervullen.  Bekijk zeker eens het overzicht van startvoorwaarden.

Met dank aan onze partners