Internationaal ondernemen: experten aan het woord

Thomas Pirard

Attaché UNIZO Internationaal & Europa

UNIZO Internationaal wil alle ondernemers bijstaan met hun export of importplannen. Samen met ons netwerk en onze partners zetten we je op weg.

Profielfoto Thomas Pirard

Kathleen Bruyland

International Business Advisor bij Flanders Investment & Trade

Flanders Investment and Trade is hét aanspreekpunt voor internationaal ondernemen in Vlaanderen. We spelen een centrale rol in de internationalisering van Vlaamse bedrijven en zetten met persoonlijk advies en begeleiding onze schouders onder hun grenzeloze ambities.

Kathleen Bruyland_Flanders Investment Trade

Koba Tuts

Attaché FOD FInancien - SPF Finances 

Als experten douanevergunningen zetten we beginnende ondernemingen op de juiste weg voor de douaneformaliteiten, en informeren we over vergunningen die import en export kunnen vergemakkelijken.

 

Koba Tuts

3 tips van onze experten

Maak gebruik van het buitenlands netwerk van FIT

Bij Flanders Investment & Trade (FIT) kom je terecht in een wereldwijd netwerk van experts. Je krijgt er gratis informatie over exportmarkten en advies rond subsidies en financiering als je internationaal zaken wil doen.  Ga zeker ook mee op buitenlandse missies en handelsbeurzen. Ontdek het aanbod van activiteiten op de website van FIT of in de nieuwsbrief van UNIZO Internationaal.

Bescherm jezelf en je onderneming tegen risico's

Wees je bewust van de wereldwijde handelsrisico's en bevraag je bij kredietverzekeringsgroepen, zoals Credendo. Licht er jouw plannen toe en zij bieden je een waaier aan oplossingen, die deze internationale handelsrisico's dekken. 

Vraag je EORI-nummer aan

Een EORI-nummer, staat voor: Economic Operator Registration and Identification, is een wettelijk verplicht en uniek identificatienummer voor jouw onderneming. Dat nummer heb je nodig als je zakendoet over de grens en als je te maken krijgt met de douane.

Volg de activiteiten en opleidingen van UNIZO Internationaal

Heb je internationale ambities? Schrijf je dan in voor onze Masterclass Internationaal Ondernemen. Deze Masterclass bestaat uit drie modules: import, export, en markten. Een select team van professionals geeft praktische uiteenzettingen over thema’s zoals marktbenadering, transport en logistiek, juridische en financiële aspecten. Gezien de actualiteit wordt in de module “markten” de focus gelegd op China.

Met deze Masterclass Internationaal Ondernemen verwerf je de meest complete basis om als ondernemer internationaal aan de slag te gaan!

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Met dank aan onze partners