Experten internationaal ondernemen aan het woord

Kathleen Bruyland

Adviseur internationaal ondernemen bij Flanders Investment & Trade

Voor de Vlaamse exporteurs is het cruciaal om veel energie te steken in het vinden van een betrouwbare partner. FIT en zijn 90 kantoren in het buitenland kunnen hen daarbij helpen en ondersteunen.

Kathleen Bruyland van FIT

Koba Tuts

FOD Financiën - Douane & Accijnzen

Internationaal ondernemen begint bij een goede voorbereiding, het aanvragen van een EORI-nummer en de nodige vergunningen voor jouw activiteit.

Koen De Ridder

Adviseur Internationale zaken bij UNIZO

Of het nu gaat om het vinden van lucratieve buitenlandse markten, geschikte lokale partners of de juiste zakelijke aanpak, met de steun van UNIZO en Flanders Investment & Trade scoren onze ondernemers internationaal!

Koen De Ridder, Adviseur Internationaal

5 tips van Koen

Maak gebruik van het buitenlands netwerk van FIT

Bij Flanders Investment & Trade (FIT) kom je terecht in een wereldwijd netwerk van experts. Je krijgt er gratis informatie over exportmarkten en advies rond subsidies en financiering. De FIT-experten begeleiden, ondersteunen en stimuleren jou om internationaal zaken te doen.

Ga mee op buitenlandse missies en bezoek handelsbeurzen

Ontdek de economische opportuniteiten van diverse landen op handelsbeurzen. Ga op buitenlandse missie en krijg echt voeling met je potentiële nieuwe markt. Meer informatie over deze activiteiten vind je terug op de website van FIT of in de nieuwsbrief van UNIZO Internationaal

Bevraag je voor subsidies en financiële stimuli

Weet dat, als je de stap wilt zetten om internationaal te ondernemen, er verschillende vormen van financiële ondersteuning bestaan. Vind alvast een handig overzicht in de subsidiedatabank van VLAIO of vraag meer informatie bij experts van FIT

Bescherm jezelf en je onderneming tegen risico's

Wees je bewust van de wereldwijde handelsrisico's en bevraag je bij kredietverzekeringsgroepen, zoals Credendo. Licht er jouw plannen toe en zij bieden je een waaier aan oplossingen, die deze internationale handelsrisico's dekken. 

Vraag je EORI-nummer aan

Een EORI-nummer, staat voor: Economic Operator Registration and Identification, is een wettelijk verplicht en uniek identificatienummer voor jouw onderneming. Dat nummer heb je nodig als je zakendoet over de grens en als je te maken krijgt met de douane.

Volg de activiteiten en opleidingen van UNIZO Internationaal

Heb je internationale ambities? Schrijf je dan in voor onze 4Explorers-begeleidingstrajecten en volg onze Masterclass Internationaal Ondernemen. Deze Masterclass bestaat uit drie modules: import, export, markten focus China. Liever de modules apart volgen? Dat kan!

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Met dank aan onze partners