Financiering & verzekeringen: experten aan het woord

Karl Coppens

Commercieel adviseur Verzekeringen bij KBC

Karl heeft meer dan 30 jaar ervaring in schadeverzekeringen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Specialisatie in brandverzekeringen, aansprakelijkkheidsverzekeringen en arbeidsongevallen en elke specifieke polis die belangrijk kan zijn voor een ondernemer. Hij werkt niet zozeer aan verkoop van verzekeringen maar doe liever een risico-analyse samen met een starter of ondernemer om te kijken wààr zijn risico’s liggen en of die ingedekt zijn of kunnen zijn. Zijn infosessie van 18u30 tot 19u00 in room 2  is ook daarop gericht.

Lien Vanderwaeren 

Commercieel adviseur Verzekeringen bij KBC

Bij Lien kan je terecht voor vragen die betrekking hebben op schadeverzekeringen (dus alles niet-leven).

Lien Vanderwaeren - KBC Verzekeringen

Vicky Peeters

Relatiebeheerder ondernemers bij KBC

Bij Vicky kan je terecht voor informatie rond mogelijke vormen van financiering of om je business plan samen af te toetsen aan de realiteit.

Vicky Peeters - KBC relatiebeheerder ondernemers

Welke infosessies mag je zeker niet missen

  • 13:00 - 13:30
    Financiëring voor starters
  • 18:30 - 19:00
    De startende ondernemer: risico's en hoe ermee omgaan?

3 tips van onze experten

Hou je professionele en persoonlijke betaalverkeer gescheiden

Als ondernemer is het verstandig om je professionele en privéverrichtingen gescheiden te houden. Dat doe je heel eenvoudig met een zakelijke rekening. Zo hou je het overzichtelijk voor jou, je boekhouder en de fiscus.

Bepaal de optimale financieringsmix voor je onderneming

In de opstartfase van je zaak zijn je eigen middelen vaak niet voldoende. Je zult dan nood hebben aan extra kapitaal, zoals een investeringskrediet. Maar ook een kaskrediet kan interessant zijn als je lang moet wachten op de betalingen van je klanten.

Ga na wat je nodig hebt om jezelf en je zaak te beschermen

Als ondernemer kun je jezelf en je zaak verzekeren tegen een aantal risico's. Zo vermijd je onverwachte kosten als het toch eens misgaat. In een aantal gevallen ben je zelfs wettelijk verplicht om een verzekering te nemen.

Meer tips? KBC helpt je uit de startblokken!

Check zeker kbc.be/starters. Je vindt er handige info over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een succesvolle start. Of laat je inspireren door andere startende ondernemers en beluister hun verhalen via de podcast “Startschot” op Spotify en Apple Podcasts. Zin om met KBC van gedachten te wisselen en te ontdekken wat we voor jou kunnen doen? Kom dan gerust eens praten en maak een afspraak in een KBC-kantoor of via KBC Live op het nummer 078 152 153.

Neem een kijkje op de KBC website voor starters

Met dank aan onze partners