Financieel experten aan het woord

Rik Nollet

Clusterkantoordirecteur bij KBC

Bezorg, naast je financieel plan, ook steeds een ondernemingsplan aan je bankverzekeraar. Cijfers zeggen immers niets zonder het verhaal erachter. Toon dat je goed voorbereid start aan je ondernemingsavontuur.

Marc Bonte

Kantoordirecteur Poperinge bij KBC

Voor de financiering van jouw project zijn er tal van financieringsbronnen: eigen middelen, bankfinanciering, overheidssteun en nog zoveel meer. Je bankier helpt je graag bij het samenstellen van een optimale financieringsmix.

Naomi Pauwels

Expert ondernemersoplossingen bij KBC

Starten met een zaak is een unieke ervaring die je op tal van vlakken kan verrijken. En je staat er niet alleen voor. Praat erover met experten en laat je inspireren door andere startende ondernemers.

Wat je zeker niet mag missen op 27 oktober!

  • 10:00
    The future of banking
  • 13:00
    Mix & match: jouw financiering onder de loep

5 tips over financiering

Ga na of je idee straf genoeg is om er je boterham mee te verdienen

Met een Business Model Canvas teken je de fundamenten van je onderneming uit en krijg je een betere kijk op je middelen en je sterke en zwakke punten. Het is bovendien de perfecte basis voor je ondernemingsplan.

Hou je professionele en persoonlijke betaalverkeer gescheiden

Als ondernemer is het verstandig om je professionele en privéverrichtingen gescheiden te houden. Dat doe je heel eenvoudig met een zakelijke rekening. Zo hou je het overzichtelijk voor jou, je boekhouder en de fiscus.

Bepaal de optimale financieringsmix voor je onderneming

In de opstartfase van je zaak zijn je eigen middelen vaak niet voldoende. Je zult dan nood hebben aan extra kapitaal, zoals een investeringskrediet. Maar ook een kaskrediet kan interessant zijn als je lang moet wachten op de betalingen van je klanten.

Ga na wat je nodig hebt om jezelf en je zaak te beschermen

Als ondernemer kun je jezelf en je zaak verzekeren tegen een aantal risico's. Zo vermijd je onverwachte kosten als het toch eens misgaat. In een aantal gevallen ben je zelfs wettelijk verplicht om een verzekering te nemen.

Geef je startersplan een boost!

Start je een eigen zaak? Om je plannen een duwtje in de rug te geven, hebben we speciaal voor jou het Boostpack samengesteld. Dat is een pakket vol interessante voordelen en kortingen op producten en diensten die je als startende ondernemer goed kunt gebruiken. Zo maak je meteen de beste start.

Meer tips? KBC helpt je uit de startblokken!

Check zeker kbc.be/starters. Je vindt er handige info over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een succesvolle start. Of laat je inspireren door andere startende ondernemers en beluister hun verhalen via de podcast “Startschot” op Spotify en Apple Podcasts. Zin om met KBC van gedachten te wisselen en te ontdekken wat we voor jou kunnen doen? Kom dan gerust eens praten en maak een afspraak in een KBC-kantoor of via KBC Live op het nummer 078 152 153.

Neem een kijkje op de KBC website voor starters

Met dank aan onze partners