Financieel experten aan het woord | Online Startersdag

Financieel experten aan het woord

Bezorg steeds, naast je financieel plan, ook steeds een ondernemingsplan aan je bankverzekeraar. Cijfers zeggen immers niets zonder het verhaal erachter. Toon dat je goed voorbereid start aan je ondernemingsavontuur.

KBC-expert

Een zaak met toekomst kiest steeds voor omnichannel. Kies bijvoorbeeld de combinatie van een fysieke winkel met e-commerce. Let hierbij dat je steeds jouw ondernemingsverhaal doortrekt over de verschillende kanalen heen.

Wat je zeker niet mag missen op 16 mei!

  • 09:10
    Alles over het ondernemingsplan en het financieel plan
  • 12:00
    Wat zijn de verschillende financieringsmogelijkheden?

5 tips over financiering

Vind de juiste mix van financieringsbronnen

Er zijn tal van financieringsmogelijkheden: eigen middelen, bootstrapping, banken, risicokapitaal, crowdfunding, overheidssteun en Winwin- of Startlening. Ga op zoek naar de optimale mix voor jouw onderneming.

Benadruk de kracht van je team en je verhaal

Overtuig je bankier dat jouw project met jouw team aan het roer de goedkeuring van de financieringsaanvraag waard is.

 

Risicobeheer is essentieel aan ondernemen

Breng jouw ondernemingsrisico’s in kaart en beheer ze (i.e. zelf dragen, verzekeren en altijd preventie). Bespreek je risicoanalyse steeds met een verzekeringsexpert.

Maak goede afspraken met partners en vennoten

Zet de afspraken op papier en volg ze op (i.e. samenwerken met partners, vennoten, betaaltermijnen, …). Laat je begeleiden door experts en voorkom later onenigheden.

Heb aandacht voor je rendabiliteit en je geldstromen

Analyseer welke impact betalingsuitstel heeft op jouw rekeningstand, en bepaal een beleid rond klantenkrediet en de opvolging ervan.

Een eigen zaak? KBC helpt je uit de startblokken!

Je eigen zaak starten is een groots avontuur! Maar natuurlijk sta je er niet alleen voor. KBC heeft alles in huis om startende ondernemers zoals jou uit de startblokken te helpen. Zin om met ons van gedachten te wisselen en te ontdekken wat we voor jou kunnen doen? Kom gerust eens praten en maak een afspraak in een KBC-kantoor of via KBC Live op het nummer 078 152 153.

Of neem een kijkje op de KBC website voor starters

Met dank aan onze partners