E-facturatie

Jan Druppel

Director International Business Development bij Unifiedpost Group

Steeds meer Europese landen maken de e-factuur een verplichting. In Vlaanderen is het momenteel enkel een verplichting voor het uitwisselen van facturen met de overheid, al zal de algemene verplichting op termijn nog volgen. Als starter kan je hier best al een goede gewoonte van maken om voor e-facturatie te kiezen. Niets dan voordelen trouwens.

Jan Druppel van UFP

Geert Fransen

 Corporate Marketing Technology Manager bij Unifiedpost Group

In 2020 stelde een enquête van de federale overheid dat intussen 70% van de ondernemers openstaat voor e-facturatie vanwege de vele voordelen. Maar toch blijft 2 op 5 bezorgd over veiligheid en privacy. Nochtans is de kans op fraude veel kleiner dan bij het ontvangen van papieren facturen

Geert Fransen van UFP

Wat je zeker niet mag missen op 27 oktober!

  • 12:10
    Optimaliseer je inkomen
  • 13:40
    Hoe je data en privacy beschermen?

5 tips van Billtobox

Maak een gewoonte van jouw boekhouding

Verwerk gedurende het jaar bonnetjes en facturen voor je boekhouder en laat ze niet opstapelen tot het einde van het kwartaal. Minder stress voor jou en de boekhouder.

Maak betaling efficiënter voor je klanten

Door het gebruik van e-facturen met betaalknop, verklein je de kans op fouten bij de betaling. Bovendien worden e-facturen met een betaalknop tot zeven dagen sneller betaald worden.

 

Voorkom menselijke fouten

Bij de e-factuur zijn type- of schrijffouten, verkeerde interpretaties en fouten uit verstrooidheid niet mogelijk. En wat meer is: je kan zo’n factuur in principe ook niet kwijtraken.

Maak van je boekhouder een coach

Dankzij digitalisering en automatisering van het delen van documenten met je boekhouder, is er meer tijd voor het advies en de vaardigheden van je boekhouder.

Ga voor een alles-in-één oplossing wat jouw financiële administratie betreft

Koop als starter geen software die je niet nodig hebt. Ga steeds voor een oplossing op maat van ondernemers, waarbij je afhankelijk van jouw groeiende noden met modules kan uitbreiden.

Start vandaag met het vereenvoudigen en automatiseren van je financiële administratie

Facturen opstellen met een betaalknop? Facturen ontvangen (via scan, mail of rechtstreeks) en vlot delen met je boekhouder? Openstaande facturen gegroepeerd betalen én ook betaald worden in eenzelfde beveiligde omgeving? Billtobox is dé digitale link tussen ondernemers onderling en hun boekhouder. Billtobox by Unifiedpost is reeds in 28 landen beschikbaar en van het Belgische beursgenoteerde bedrijf Unifiedpost Group.

Begin vandaag met het maken van e-facturen met betaalknop 

Met dank aan onze partners