Experten boekhouding aan het woord

Pieter Bouckhout

Boekhouder & Ondernemersadviseur bij UNIZO

Een goede boekhouder kost geen geld maar levert je geld op dankzij de adviezen of optimalisaties die hij/zij kan doorvoeren. Verder zal de prijs afhankelijk zijn van de grootte van het kantoor maar in wezen zal dit op hetzelfde neerkomen. Focus niet op de prijs, maar focus op de persoon. Het is die persoon die jou als ondernemer moet verder helpen!

Siobhan Verschaeren

Boekhouder bij UNIZO

Probeer je boekhouding gaandeweg te optimaliseren. Het levert je tijdswinst op en als er iets is dat je als ondernemer altijd te weinig hebt, dan is het tijd.

 

Siobhan Verschaeren, boekhouder

Wat je zeker niet mag missen op 27 oktober!

  • 12:10
    Optimaliseer je inkomen

5 tips van Siobhan

Ondernemen betekent ook boekhouden

Een goede boekhouding is in de eerste plaats een wettelijke verplichting. Weet dat er een verschil is tussen een enkelvoudige en een dubbele boekhouding.

Behoud de eindverantwoordelijkheid

Volg je boekhouding steeds goed op, ook al werk je met een externe boekhouder. Jij blijft als ondernemer verantwoordelijk voor eventuele fouten.

Breng je oprichtingskosten in

Vergeet niet de opstartkosten, die in direct verband staan met de oprichting van jouw onderneming, in te brengen in je boekhouding.

Voorafbetalingen van belastingen

Als zelfstandige is het slim om voorafbetalingen van je belastingen te doen. Plan die betalingen goed, zo sta je later niet voor verrassingen bij je belastingbrief.

Weet welke kosten aftrekbaar zijn

Hou rekening met deze voorwaarden: Maak je de kosten in het jaar van aftrek? Zijn ze gelinkt aan je beroepsactiviteit? Heb je bewijsstukken om de kost te verantwoorden?

Verruim je financiële kennis

Wil jij als ondernemer een beter inzicht krijgen in je financiële situatie? Zorg ervoor dat je gemakkelijker kan meepraten met je boekhouder. Volg een persoonlijke coaching en versterk zo jouw financiële kennis.

Ga voor meer financiële kennis

Met dank aan onze partners