Boekhouding: experten aan het woord

Pieter Bouckhout

Boekhouder & Ondernemersadviseur bij UNIZO

Een goede boekhouder vinden of kiezen is niet gemakkelijk. Dat is toch iets wat je voornamelijk op buikgevoel doet. Je boekhouder is immers je eerstelijnsadviseur, als het ware de huisdokter van je onderneming. Je boekhouder is vooral iemand waar je je goed bij voelt en er vertrouwen in hebt dat hij/zij de juiste persoon is om jouw onderneming te laten groeien. Heb je concrete vragen rond boekhouding of fiscaliteit van je onderneming? Of een algemene financiële vraag? Stel ze dan aan Pieter, hij is boekhouder bij Accto en Ondernemersadviseur bij Unizo binnen het begeleidingstraject financieel inzicht. Vanuit die expertise geeft hij graag een antwoord op jouw vragen.

Siobhan Verschaeren

Boekhouder bij UNIZO

Probeer je boekhouding gaandeweg te optimaliseren. Het levert je tijdswinst op en als er iets is dat je als ondernemer altijd te weinig hebt, dan is het tijd.

 

Siobhan verschaeren boekhouding

Welke infosessies mag je zeker niet missen

  • 18:00 - 18:30
    Boekhouding voor starters

3 tips van onze experten

Kies de juiste boekhouder

Heel wat ondernemers weten niet waar ze moeten beginnen bij het vinden van hun boekhouder. Bepaal zelf wat je belangrijk vindt: iemand die actief meedenkt over de toekomst van je onderneming, of iemand die louter je papierwerk vermindert? Zoek bij voorkeur een boekhouder die al bekend is met de sector waarin je zal werken. 

Behoud de eindverantwoordelijkheid

Volg je boekhouding steeds goed op, ook al werk je met een externe boekhouder. Als ondernemer is het enorm belangrijk dat je je eigen cijfers kent en begrijpt

Weet welke kosten aftrekbaar zijn

Hou rekening met deze voorwaarden: Maak je de kosten in het jaar van aftrek? Zijn ze gelinkt aan je beroepsactiviteit? Heb je bewijsstukken om de kost te verantwoorden?

Verruim je financiële kennis

Wil jij als ondernemer een beter inzicht krijgen in je financiële situatie? Wil je gemakkelijker kunnen meepraten met je boekhouder? Volg een persoonlijke coaching en versterk zo jouw financiële kennis.

Ga voor meer financiële kennis

Met dank aan onze partners