Boekhouding-experts aan het woord | Online Startersdag

Boekhouding-experts aan het woord

Siobhan Verschaeren

Boekhouder bij UNIZO

Probeer je boekhouding gaandeweg te optimaliseren. Het levert je tijdswinst op en als er iets is dat je als ondernemer altijd te weinig hebt, dan is het tijd.

 

Siobhan Verschaeren, boekhouder

Andreas Verledens

Ondernemersadviseur bij UNIZO

Je boekhouder moet vooral voldoen aan jouw verwachtingen als ondernemer. Wil je het louter houden bij de opmaak van de jaarrekening of wil je met raad en daad bijgestaan worden? Het is een kwestie om vooraf duidelijk met elkaar af te stemmen wat de precieze verwachtingen zijn.

Andreas Verledens van UNIZO

Terugblik naar Online Startersdag 2019

Wat je zeker niet mag missen op 16 mei!

 • 10:00
  Hoe bepaal je de juiste prijs als freelancer?
 • 13:30
  Op welke financiële steunmaatregelen kan je beroep doen?
 • 14:00
  Je moet starten met boekhouden, waar te beginnen?
 • 15:00
  Het ondernemingsplan en het financieel plan, alles wat je moet weten.

5 tips van Siobhan

Ondernemen betekent ook boekhouden

Een goede boekhouding is in de eerste plaats een wettelijke verplichting. Weet dat er een verschil is tussen een enkelvoudige en een dubbele boekhouding.

Behoud de eindverantwoordelijkheid

Volg je boekhouding steeds goed op, ook al werk je met een externe boekhouder. Jij blijft als ondernemer verantwoordelijk voor eventuele fouten.

Breng je oprichtingskosten in

Vergeet niet de opstartkosten, die in direct verband staan met de oprichting van jouw onderneming, in te brengen in je boekhouding.

Voorafbetalingen van belastingen

Als zelfstandige is het slim om voorafbetalingen van je belastingen te doen. Plan die betalingen goed, zo sta je later niet voor verrassingen bij je belastingbrief.

Weet welke kosten aftrekbaar zijn

Hou rekening met deze voorwaarden: Maak je de kosten in het jaar van aftrek? Zijn ze gelinkt aan je beroepsactiviteit? Heb je bewijsstukken om de kost te verantwoorden?

Verruim je financiële kennis

Wil jij als ondernemer een beter inzicht krijgen in je financiële situatie? Zorg ervoor dat je gemakkelijker kan meepraten met je boekhouder. Volg een persoonlijke coaching en versterk zo jouw financiële kennis.

Ga voor meer financiële kennis

Met dank aan onze partners